Q-kull

De 6 små Q-gutter er 7 uker !!!!

Dette er en herlig guttegjeng ❤.

De elsker å være ute, og med sol og oppholdsvær, blir det mye frisk luft på guttaboys... De spiser og spiser, og er nå på god vei å ta igjen den litt trege starten. De har alle gått opp mellom , 1,2 og 1,6 kg i løpet av siste uke!

De er alle 6 glade , nysgjerrige og sosiale. Aktivitetsnivået er kanskje fortsatt litt forskjellig, men de skiller seg ikke voldsomt fra hverandre. De bruker tiden på lek, slåssing, mat og søvn...  Og er faktisk uvanlig snille på nattestid for å være valper på denne alderen.

På natten sover Smurf sammen med dem og hun begynner å bli en litt strengere mor nå, og sier i fra at natta er natta, da er det ikke noe mas og tull 🤪.

I løpet av uka venter bilkjøring og veterinærbesøk, så da får vi se hva gutta synes om det 🙂. Det blir da den vanlige valpe-helsesjekken og id-merking. Og så skal de få PASS ! 

Tida flyr, og valpene har allerede rukket å bli 3 uker. De har nå fått  3 ganger så stor plass,  "åpen kasse" og halve gjesterommet. Som vanlig var ikke det så veldig populært akkurat den dagen det ble gjort, men det tar ikke lang tid før de setter pris på den ekstra plassen de har fått. De har så vidt begynt å "leke" litt med hverandre, gnager litt  og har litt brytekamp. men det er egentlig fortsatt veldig stille og rolig.

Smurf passer veldig på disse valpene. Kanskje hun vet at de ikke har fått så mye mat fra henne... Ikke godt å si, men hun oppfører seg i hvert fall som om de var yngre enn de er. Regner med at hun tar det mer "manjana" etterhvert, slik hun gjorde sist.

Valpene spiser nå valpefor 4 ggr pr dag. Har begynnt uvanlig tidlig med dette, siden Smurf tydeligvis ikke har så mye melk som man kunne ønske. Etter diverese forsøk med suppe ( valpefor+morsmelkserstatning) og  deretter mer grøt med det samme innehold, får de nå oppbløtte forkuler på "fat".

De spiser veldig godt og jeg regner derfor med at vekta gradvis vil ta seg opp. Blir ikke forundret om de på 8 uker veier som normalt, selv om de fortsatt er noe små for alderen.

Kvikke og fine er de i hvert fall og "bank i bordet" ikke en eneste med løs mage 🙂. En rivende utvikling starter nå, så tiden fremover er ekstra morsom for oss her hjemme.

Nå har våre små Q-er blitt 2 uker. De vokser sakte men sikkert. Smurf har ikke fått det helt til å fungere med melka, så nå som de har blitt 2 uker gamle har jeg matet de ekstra med suppe lagd på valpefor og morsmelkserstatning. Det synes de er skikkelig snadder, og spiser så de raper :)

Øynene er nå åpne og de begynner å følge litt med på hva som skjer og har oppdaget hverandre litt mer. Smurf er veldig pliktoppfyllende og er mye hos de. Minste pip og mor er på pletten :)

De ser som forventet ut til å bli kraftige og gode ❤,  så det blir spennende å følge med på utviklingen deres de neste ukene.

Ettersom de har blitt matet litt med flaske er de veeeeeldig kontaktsøkende og ivrige når man sitter i kassa hos dem 🙂. Gleder meg til å se hvilke personligheter vi har her!!

Q-kullet, de 6 små guttene, har nå blitt 1 uke. Denne uka har gått fryktelig fort, da det ikke akkurat har vært late dager.... Smurf fikk problemer med juret og valpene gikk ned i vekt. Etter nærmere 3 døgn med varme og massajse ble juret bra og melka flyter som den skal igjen. Valpene legger på seg igjen, men det går veldig sakte....

Vi avgjør fra dag til dag om valpene trenger å få litt på flaske også... De er alle helt nydelige, men som sagt ikke akkurat tyngst!!! MEN det kommer seg nok :)

Helt ferske bilder på 1 og 1 kommer i morgen (8/7) ❤

Hubba Bubba´s Q-kull

2. jul, 2012

De Qule gutta er 2 dager !!

Roen har senket seg i valpekassa og både Smurf og de små har det fint. Melka flyter ikke helt som den skal ennå, men regner med at det fungerer som det skal i løpet av morgendagen.