Hvem er vi ?

Kjersti Olsen heter jeg  og det er jeg som er innehaver av  

Hubba Bubba’s kennel.

Med meg på laget har jeg også min samboer Rickard, som er med på alt det daglige med hundene og gjerne henger med på utstillingsturer inn inn- og utland.

I 1981, 12 år gammel,  fikk jeg min første berner Taro fra familien Espegren i Kristiansand. I 1987 flyttet jeg til Sverige og var uten hund i 2 år. Taro ble da igjen hos mine foreldre. Jeg hadde falt pladask for Else og Willy Jensens, N.UCH. Tiroheimen’s Evita, og en valp etter henne stod øverst på ønskelista. Så i 1990 kom Tiroheimen’s Optimus (Tim) til oss. Han var en ganske liten men veldig pen hannhund med et nydelig hode. Han ble far til 2 kull hos Inger Karlsson på kennel Swissmade og fra det siste beholdt vi Swissmade Babben Bulldozer som parringsvalp. Nesten fra første stund har jeg hatt et sterkt ønske om å bli oppdretter og med Babben kunne dette endelig gå i oppfyllelse i 1996.

Som oppdretter  er min målsetning å ”lage” friske og rasetypiske  bernere med et frimodig og stødig temperament. Jeg er sjelden opptatt av detaljer, men går mer på helheten og magefølelsen ved valg av avlsdyr. Jeg er derimot kanskje noe overdrevet opptatt av hundenes stamtavler, og har svært vanskelig for å benytte en hund i avl om den har forfedre jeg ikke liker !!!!

Selv om man i avlsarbeidet ønsker å få med både helse, temperament og ekstreiør, er likevel mitt hovedfokus :

HELSE, LEVEALDER OG GENETISK VARIASJONJeg har flere oppdretterkolleger som jeg samarbeider med, i Norge, Sverige og USA. Noe som er helt nødvendig for å oppnå fremgang. Jeg er likevel ikke fremmed for å gå mine egne veier om det føles mest riktig. Noe som jeg synes er  ekstremt viktig i hundeavl er langsiktig tenking og at man gjør prioritering som gangner rasen som helhet. Alle burde tenke mer på rasens fremtid enn neste kulls utstillingspotensiale !!!!

Jeg har hele tiden vært aktiv i det organiserte bernermiljøet og trives fortsatt veldig godt sammen med andre bernerentusiaster !! Jeg har deltatt på en rekke kurs og forelesninger, i avl og oppdrett men også i adferd og oppdragelse.

Under mine 10 år i Sverige arbeidet jeg aktivt i avlsregion Väst, og jeg sittet 3 omganger i NBSKs avlsråd/ Helse-og avlskomiteen. De siste årene som leder. For øyeblikket har jeg ingen verv, og kan konsentrere meg mer om egne hunder, noe som selvsagt også er positivt.

Rasens utvikling og fremtid betyr mye for meg !


Yrkesmessig har jeg etter hvert  gått i samme retning . I 2003 var jeg ferdig utdannet dyrepleier, og jeg arbeidet i halv stilling på Jessheim Dyreklinikk fram til desember 2006. I februar/mars 2005 startet jeg i Agria Dyreforsikring. Dette var først som et komplement til min jobb på dyreklinikken, men fra desember 2006 jobbet jeg full tid med Agria, først og fremst med informasjon og salg av forsikringer til hund og katt. Dette har vært både givende og utviklende. Men etter 10 år i denne jobben valgte jeg sensommeren 2015 å gi meg som forsikringsagent.

I Agria har også hatt vikariat som markedskoordinator og skadebehandler. Dette kunne jeg nok godt ha tenkt meg å fortsette med, men dessverre blir det litt for lang reisevei fra Hurdal til Agriakontoret på Skøyen. Dette har uensett gitt meg mange erfaringer og økt kunnskap på feltet.

Fra august 2014 jobbet jeg 2,5 år på det lokale tannlegekontoret i Hurdal. Det var en nyttig erfaring og veldig grei avveksling etter mange år i Agria.

Men fra januar 2017 gikk jeg tilbake til Agria og arbeider nå igjen som forsikringsagent. En utrolig bra jobb å kombinere med hund og oppdrett 👍

Hundene er først og fremst min hobby, men de lever jo med oss som familiemedlemmer og er dermed en del av familiens hverdag. Hjemme har vi nå 4 hunder.

 Barbro, Weera, Winter og Prim

Vi er veldig mye ute på tur med hundene i skog og mark. Gjerne med kløv på en eller flere, og på helg fyrer vi gjerne opp et bål og slapper av underveis. På ferie tar vi gjerne med hundene fjellturer, og de har vært med både på Galdhøpiggen, Besseggen, Digerronden og Hardangervidda.

En Berner er til for å brukes!

Her bor vi

Vi bor i idylliske Hurdal.

Her trives vi veldig godt, med skogen rett utenfor døra og 10 minutters gange til Hurdalsjøen.

Vi går MYE tur i skogen og gjerne opp på noen av "toppene" vi har mange av i kommunen.

Vi koser oss på tur! Her er vi på Ninabben.

Vi koser oss på tur! Her er vi på Ninabben.

Alle 4 på Buråskollen, med utsikt til Hurdalssjøen.

Alle 4 på Buråskollen, med utsikt til Hurdalssjøen.

Kontaktopplysninger

Om du ønsker kontakt, skriv, ring eller send en e-post !

Kjersti Olsen

Buråsvegen 12

2090 Hurdal

Mob. 944 84 219

hubbabubbaskennel@outlook.com

 

Kommentarer

Nina Bekkelund Moe

25.09.2020 16:50

Hei, jeg har nettopp snakket med Anne Gunn, og forsøkte å sende deg en mail vedr forespørsel om valp. Har du kanskje en annen mail ? Mvh Nina

Agnete Engen

23.08.2020 06:58

Heisann, Kjersti

kontakter deg for å sjekke muligheter for hann valp.
Vi mistet vår kjære Berner brått pga sykdom i sommer. Send meg gjerne din mailadresse, så forteller jeg mer om oss.

Mari Løseth

06.07.2020 11:39

Hei,

Har forsøkt å sende deg e-post men får feilmeldinger ved bruk at e-posten på hjemmesiden din. Har du endret e-post?

Mona FredrikkeFjeldheim

28.02.2019 16:09

Er så spent på om Ophelia er drektig??

Claudia Watzal (German breeder)

18.11.2015 21:25

Hallo Kjersti Olsen,
I sent you a email, because I need from Ozzy and Mira a report if they live or death; Please read the mail an give me an answer. Its importend for me! Claudia Watzal

Hilde Sannes

13.03.2011 10:45

Hei Kersti! Flott hjemmeside og fine hunder! Artig at en av de heter det samme som vår, Ozzy!! Får snart ny lhasa hjem,og han heter Zappa! Hils & klems ;o)))

martine

09.03.2010 21:08

hei Kjersti Olsen lenge siden sist jeg har sett sindre og Thea men vi kommer no ut til geilo for og hente hunden:D og gleder meg til og se dere igjen <3

lotta i falkenberg

04.03.2010 08:45

Mycket proffsig hemsida, borde finnas med svensk översättning... nä jag bara skojar. Kram från Lotta

Nyeste kommentarer

25.10 | 16:58

Spennende 😍

12.09 | 15:24

Ring meg gjerne for en liten prat om du er interessert i valp :) Kjersti

24.08 | 18:22

Hei jeg heter Vidar Kjærstad og har hatt 2 stk Berner sennen gutter tidligere . Første i 1986 og i 10 år neste kom i 2008 og ble også 10 år.Nå ønsker jeg meg en tur kamerat og en følges venn.

03.06 | 11:40

Hej! Min min älskade Loka, Hubba Bubbas Brown Eyed Girl, gick bort igår. Skulle fyllt 8 idag. Jag är helt förkrossad. Hur ser det ut på valpfronten hos dig? Följer dig på Fb - Phoebe är så lik Loka.

Del denne siden